Valpkurs 

Från 3 månader upp till 8 månader.

Tonvikt på kontakt och samarbete

 med vardagslydnad. Du lär din hund kommandona sitt, ligg och fot. Vi jobbar med koppelträning och att hunden ska komma vid inkallning. 
Teori och praktik varvas.


Slyngel/unghundskurs
Fortsättning för dig som gått valpkurs eller du som missat att gå valpurs. Vi jobbar vidare med lydnaden och provar på olika typer av aktivering.
 

Lydnadskurs

Främst lydnad för vardagen då vi tränar på kontakt och samarbete i olika situationer t.ex. hundmöten. Även inlärning av olika lydnadsmoment men inte med fokus på SBK´s olika tävlingsklasser.

Rallylydnad
Ett lite annorlunda sätt att träna lydnad på där betoningen ligger på glädje, samarbete och kontakt mellan hund och förare. Vi går igenom grunderna i Rally och kommer att träna på samtliga skyltar i nybörjarklassen.

Specialsök

Vi lär våra hundar leta efter en specifikt doft t.ex.  pengar, nycklar eller elektronik. OBS att det inte är Brukshundsklubbens tävlingsgren specialsök utan specialsök som man lär in

hos en tjänstehund.

Nose Work 1, nybörjare
Nose work är hundsporten där hunden får använda sin näsa för att, tillsammans med sin förare, hitta olika dofter i olika miljöer. I nybörjarkursen letar vi efter eukalyptusdoften.

Nose Work 2, fortsättare
För dig som gått NW 1.
Här fortsätter vi med sökområdena utomhus och fordon. Vi lär in grunderna i båda momenten och letar efter eukalyptus.

Nose Work - träning
För dig som gått Nose Work 1 och 2.
Olika sökmiljöer med varierande svårighetsgrad.

Patrullering
Här blandar vi sök och spår. Hunden är kopplad och söker efter "försvunna personer" utefter en bana i naturlig terräng.

Kantarellkurs

Vi lär våra hundar att hitta kantareller i skogen.


 

Spårkurs 

Grundkurs i spår för er utan tidigare erfarenhet. Vi lär hunden spåra efter människor. Vi har fokus på hårda spår, dvs spår på asfalt och grus.

Aktiveringskurs
Vi går igenom grunderna i targetträning och vikten av korrekt belöningsplacering. Vi provar på olika typer av nosarbete.

Flyball

Grundkurs där vi lär hunden att trycka på flyball-plattan, fånga bollen och hoppa över hinder.

Parkour 

Balansträning för hunden. Glädjefylld träning  där vi lär hunden att hoppa upp på olika hinder, balansera och gå på hindren. Hoppa över och krypa under.  Vi använder oss av det som finns i omgivningen så det går att träna var som helst och passar alla hundar, stor som liten.